Actie 3 – auto’s wassen en poffertjesverkoop

Op zaterdag 6 juli 2019 veranderde het Europaplein in een enorme wasstraat en heeft Ichtus tientallen auto’s blinkend schoon gepoetst en honderden poffertjes gebakken. Afhankelijk van ieders eigen talenten maakten de Ichtusleden zich nuttig met wassen, uitzuigen, het bedienen van de brandslang, het opruimen van de zooi die dat opleverde, poffertjes klaarmaken, schoon water halen of commentaar leveren op het werk van anderen. Veel gemeenteleden en mensen uit wijk West kwamen langs voor een praatje en een portie poffertjes, waarbij een heerlijk zonnetje de gezelligheid compleet maakte. Alles bij elkaar leverde deze actie het fantastische bedrag van €1253 op! 

Extra leuk: tijdens het autowassen kwam er een fotograaf van Het Kontakt langs, die met enkele Ichtusleden heeft gesproken en wat foto’s heeft gemaakt. Een van die foto’s was de week daarna terug te vinden op de voorpagina van Het Kontakt.

Benieuwd naar de foto’s van het deze actie? Je kunt ze hier bekijken.