Actie 6 – Legowinterfeest

Op zaterdag 30 november 2019 was in samenwerking met LEGOfreaks Leerdam het Ichtus Legowinterfeest! Voor de allerkleinsten was er duplo, voor de iets ouderen was er 250 kilo (!!) aan lego om de mooiste dingen van te maken! Ondertussen konden mensen raden hoeveel legostenen er nou in een grote bak zaten, genieten van alle lekkernijen die ons mini-restaurantje te bieden had, informatie krijgen over onze werkvakantie bij de informatiestand en nog veel meer! 

Naast al dit bouwplezier zaten de LEGOfreaks zelf de hele dag van 6.00 uur ’s ochtends tot 21.00 ’s avonds opgesloten in een glazen huis en leefden op water en brood. Zij bouwden aan een groot project en iedereen die dat wilde, kon voor 5-10 euro een half uurtje met hen meebouwen.

Als avondeten hadden we een heus buffet met een Wit-Russisch tintje. Veel ouders hebben zich uitgesloofd in de keuken om de lekkerste maaltijden klaar te maken! De kleinsten onder ons (en stiekem ook enkele Ichtusleden) werden heel gelukkig toen er behalve al dat ‘gekke’ Russische eten ook gewone oer-Hollandse zakken friet de zaal in werden gebracht 🙂

Na de maaltijd was er nog een spel. Door middel van goed communiceren moest er een bepaald bouwwerk nagemaakt worden. Elk groepje bestond uit vijf man, waarvan één bouwer. De bouwer wist echter niet wat er gebouwd moest worden, dus de overige vier groepsleden moesten goed communiceren met de bouwer. Het spel was erg leuk en leerzaam. Met het oog op Wit-Rusland is het natuurlijk belangrijk om te onthouden dat er een flinke taalbarrière zal zijn. Veel uitbeelden en met de handen praten zal erg belangrijk zijn daar! Heel erg fijn dus dat we dat hier al een klein beetje konden oefenen! 

Uiteindelijk hebben het sponsorgeld dat de LEGOFreaks hebben opgehaald in het glazen huis en de opbrengsten van alle activiteiten van de rest van de dag het prachtige bedrag van € 2255,- opgebracht!

Op de radio

Het Legowinterfeest is ook de lokale radio- en tv-zender SRC niet ontgaan. Van tevoren is een delegatie van de voorbereidingscommissie langs geweest bij SRC FM om de actie te promoten en tijdens de dag zelf heeft SRC TV een reportage gemaakt die een week lang twee keer per dag te zien was in hun nieuwsuitzending. De reportage is hier te bekijken. SRC heeft aangegeven ons ook bij de komende acties graag te blijven volgen. Wordt vervolgd dus! 🙂  

Benieuwd naar de foto’s van het Legowinterfeest? Je kunt ze hier bekijken.