Corona update 23 april 2020

Vandaag, 23 april 2020, hebben we van Livingstone het bericht gekregen dat zij zich door het coronavirus genoodzaakt zien om alle geplande reizen tot en met 1 september te annuleren. Dit betekent dus ook dat onze werkvakantie van aanstaande zomer geen doorgang zal vinden. Hoe teleurstellend ook, we begrijpen dat dit het enige verantwoorde besluit is dat in de huidige situatie genomen kon worden. Tegelijkertijd roept deze annulering een heleboel vragen op: kunnen we later alsnog op reis? Wil iedereen dan nog mee? Hoe zit het financieel? Allemaal zinvolle vragen waar we op dit moment nog geen goed antwoord op kunnen geven.

In de komende tijd zullen we ons als AC gaan beraden welke opties er nog voor ons open liggen en wat de koers is die we willen gaan varen. In deze overwegingen zal nauw contact gehouden worden met Livingstone en met alle deelnemers, die zich verheugd hadden op de reis. Ook zullen we alle mensen die de afgelopen 1,5 jaar actief bij ons project betrokken zijn geweest en ons gesteund hebben met hun gebed, aanwezigheid bij acties en donaties op de hoogte houden van onze plannen, zowel via deze website als via de kerkbode.

Ondanks dit teleurstellende bericht leert een bekende uitspraak ons: When God closes a door, He opens a window. De deur naar Wit-Rusland blijft aanstaande zomer voor ons dan misschien gesloten, maar in vertrouwen op God zullen we als AC en Ichtus in de komende tijd op zoek gaan naar dat raam. We danken Hem voor al het moois dat we de afgelopen 1,5 jaar al mochten ontvangen en bidden tegelijkertijd of er via een omweg alsnog de mogelijkheid mag komen om de mensen in Shkuntiki te ontmoeten. Bidt en dankt u met ons mee?