Blog 3: maandag 25 juli

‘Bob de Bouwer, kunnen wij het maken?’ was vandaag het motto. Na een relatief rustig weekend mochten we vandaag echt beginnen met het harde werk. De échte diehards begonnen al vanochtend om 7 uur, voor de hitte. Vandaag was Ichthus een vloerenspeciaalzaak, verhuisbedrijf, hoveniersbedrijf & kinderboerderij in één. 

Matthijn, David & Anne-Jin begonnen met het leeghalen en slopen van de vloer van een huisje op het terrein. Perrin, Natalie & Benjamin hebben zich op een gammele steiger begeven om dwarsliggers in de kas te plaatsen. Esther & Miriam hebben zich hard gemaakt voor het welzijn van de kippen, en het hok gerenoveerd. Romy, Anne-Jin, Marije, Nicole, Femke & Ronald hebben in de droge aarde gaten geprobeerd te graven waar later cement in wordt gestort voor het fundament van de kas. Waar iedereen lekker aan het graven was, zat Jorn lekker met zijn spatel in de modder te klieren. Maar ach, je hebt werkpaarden en je hebt sierpaarden. Overigs vervulde Jorn vandaag ook de taak van paparazzi en heeft iedereen wel 30x op de foto gezet. Zie ook de foto’s hieronder. William & Desiree hebben een start gemaakt met het plaatsen van een hek rondom alle huisjes. De conclusie hierbij was ook dat de grond in Nederland nog lang niet zo hard (ofwel slecht) is als hier. 

Stralende zon, 30 graden Celsius en wat eten we? Heerlijke wentelteefjes van onze topper Marieke. Ook onze Roemeense vrienden hebben er van genoten. Last but not least kwam Benjamin met zijn zelfgeteste overheerlijke, zoete en sappige watermeloen aanzetten. Zoek wat je zoeken wil, in Nederland ga je deze niet zó lekker vinden. 

Ichtus zou Ichtus niet zijn als we niet van variatie hielden. Waar we ’s ochtends vroeg met een vaste taak begonnen, was het aan het eind van de ochtend een grote roulatieshow. De één ging met de Daltons onkruid wieden, waar de andere weer verder ging met het hek en kuilen graven. ’s Middags kwam stipt op tijd (hoe kan dat in Roemenië?) de cementwagen voorrijden, voordat we het wisten hing de slurf van de cementwagen al in de kamer. Vlug de kamer uit zodat onze dagleider de enige echte Harm-Jan samen met Sijmen het vloertje konden egaliseren. 

Onze corveeploeg was al begonnen met koken, maar hadden helaas de verkeerde rijst gekocht. Als redders in nood, kwam daar een Roemeens gezin uit de kerk die eten voor ons hadden gekookt. Heerlijke pizza’s en pannenkoeken, Nelu bracht nog wat verse maiskolven, het was een waar feestmaal na zo’n lange dag werk. Het gesprek van de maaltijd ging over de voor -en nadelen van het mannelijke en vrouwelijke geslacht. De cliché opmerkingen vlogen door de lucht, het kwam er op neer dat mannen van staand plassen houden, en vrouwen beter zijn in roddelen. Daarbij wilde Anne-Jin ook graag dat mannen wat duidelijker zijn. We kunnen concluderen dat het een interessante discussie was 😉 

Na een lange & hete werkdag hebben we nu een vrije avond waarbij iedereen lekker kan bijkomen met een boek of spel. 

Groetjes Matthijn & Miriam 

ps. Belofte maakt schuld, hierbij de foto van Matthijn in de wolken