Blog 4: dinsdag 26 juli

Vandaag hebben wij weer een goede dag beleefd, maar we starten met een gebeurtenis die gister avond plaatsgevonden heeft. Er heeft zich namelijk een heus werkvakantie mysterie opgedaan…

Na het eten kwam Esther aangelopen met de mededeling dat haar schoen verdwenen was. Ze had haar schoenen buiten laten drogen van de modder, maar één van haar schoenen lag niet meer op de normale plek. Eerst ging de vraag rond of één van de Ichtusleden misschien haar schoen gepakt zou hebben, maar wat moet iemand met één schoen van Esther? Was het een zwerf hond of een dakloze die Esther haar schoen niet kon weerstaan? Wie weet wilde de prins wel kijken of het moddermuiltje van onze Assepoester paste? Of was het de beer/wolf/yeti die door de nachtwakers gespot was?

Na dit enerverende nieuws heeft iedereen een vrije avond gehad en kon bijkomen van dit mysterie. Na een goede nachtrust bleek het volgende mysterie zich voor te doen. Wij hebben namelijk niet één maar twee Assepoesters in ons midden. Ook het moddermuiltje van Matthijn bleek in de nacht verdwenen te zijn. Hij leeft nu ook met nog maar één schoen. 

Vandaag vertrok de ene helft van de groep naar Oradea om daar een huisje van een arme oma, vrouw en kind op te knappen. De andere helft bleef op het terrein om daar verder te werken aan de gister opgestarte klussen. 

Onderweg naar Oradea heeft de groep hun leven gewaagd om een spoorwegovergang te kruisen. Deze spoorweg overgang had namelijk geen spoorbomen. Terwijl de groep deze drie sporen probeerde te kruisen, begonnen de bellen te ringelen en gingen de lichten knipperen en wisten ze op het nippertje een trein te ontwijken (lees de trein kwam pas 5 minuten later).

Eenmaal aangekomen bij het huisje hebben ze het meubilair vakkundig ontruimt. Alles had een behoorlijk sopje nodig… Gelukkig waren er vakkundige soppers mee. Na het soppen van het huis en de spullen hebben ze de muren vrij gemaakt van schuimplaten, werd er grondig geschuurd en zijn de muren voorbereid voor de verf. Hierna hebben ze alles geverfd en het nieuwe bed in elkaar gezet. Met het nieuwe bed waren de bewoners erg gelukkig (zie foto). Nelu had aangegeven dat ze ongeveer tot het middageten bezig zouden zijn. Echter was de groep tot 17uur beziggeweest. Er was meer werk te verrichten dan verwacht. Het huisje was in zo’n slechte en vieze staat dat de groep de hele dag hard gewerkt heeft.

Op de terugweg vond er weer een mega avontuur plaats natuurlijk. Wat zag onze ooggetuige Perrin nu weer? Vanuit de bus zag hij opnieuw een schim in de bosjes. Ze kregen een beter beeld van de wolf/beer/yeti? Het beest was minstens twee meter groot, had witte oren en kwam nog dichterbij. Gelukkig zat de groep in de bus en konden ze ontkomen van dit beest. Volgens betrouwbaardere ooggetuigen bleek het mogelijk een witte labrador te zijn, maar de meningen zullen blijven verschillen. 

De thuisblijvers bleven gelukkig gespaard van al deze spannende avonturen. Zij zijn hard aan de slag gegaan op het terrein. Zij mochten weer verder met…. gaten graven! Achter in de kas is een deel van de groep verder gegaan met het graven van de gaten voor de palen van de kas. Onder het genot van de uptempo muziek van Sijmen ging het hakken en graven stukken beter. De sfeer zat er goed in! De andere helft van de groep heeft verder gewerkt aan het hekwerk en de kippenren die al ver vorderen. Tussen de middag was het hard nodig om een Siësta te houden. Hierna zijn de muren van twee huisjes goed geschuurd en is er al voorstrijk opgesmeerd en is er verder gewerkt aan de andere werkzaamheden. Morgen worden deze werkzaamheden weer verder opgepakt.

De thuisblijvers moesten wel schakelen toen er een inzet kwam van een speciale militaire operatie door geel met zwart gestreepte insecten. De aanvallen waren niet persoonlijk, maar voornamelijk werden de jam-etende mensen belaagd door deze insecten. De thuisblijvers hebben verschillende hinderlagen ingezet waaronder opengeknipte lege flessen met siroop én jam erin! Zeker 35 insecten hebben het al begeven. Dit mede dankzij de vakkundige wedstrijd kunsten van Natalie en David die persoonlijk de strijd aangingen met de in de fles gevangen insecten. Ook enkele van onze dappere strijders zijn tijdens de strijd geraakt door het vergif van de insecten. 

Nadat om 17:00 de groep weer herenigd was kregen ze allerlei Roemeense delicatesse voorgeschoteld. Waaronder Goulash soep en ‘ koolrolletjes’. Deze maaltijden zijn mede voorbereid en gegeten met de vrouw en schoonmoeder van Nelu en de bewoners van het terrein. 

Voor vanavond hebben wij nog een leuke pubquiz op de planning staan en zullen wij vroeg naar bed gaan. Of gaan er nog meer avonturen beleefd worden? Dat zullen jullie morgen lezen.

Ps. Tijdens het schrijven van de blog is er een regel gekomen dat je een stoel meeneemt ter bescherming van de wolf/beer/yeti als je een stukje gaat lopen. Dit is ons voorgedaan door drie van onze dappere jongens (waaronder de ooggetuige ;)). 

xoxo Benjamin en Romy