Blog 12: woensdag 3 augustus

We beginnen even met een verhaal van gisteravond. Want Anne-Jin, Miriam en Romy wilde even gezellig met z’n drieën laat in de avond nog even buiten zitten en liepen met stoel en al naar het achter terrein, toen er plots een mega grote kikker uit de bosjes kwam gesprongen. De kikker wilde zo graag in een prins veranderen dat hij met alle macht probeerde te springen voor de kus van zijn leven, maar helaas werd deze afgeweerd door de dames. Hij ging er vervolgens treurig met grote kikkersprongen weer vandoor.

Kukelekuuuuuuuuu!!!!

We werden vanochtend allemaal weer gewekt door onze grote “vriend” de haan… (die overigens de hele dag en nacht kraait) en door de vervelende vliegen die onze nachtrust teisteren. Desondanks waren we lekker uitgerust.

Voordat we konden ontbijten moest er weer getest gaan worden. Want helaas heeft ome Covid het nog steeds op de groep gemunt. En waar het de vorige avond goed ging hadden we nu weer 2 positieve testen erbij. Ditmaal Esther en David die zich moesten aansluiten bij de “corona tafel”, waar het overigens wel heel gezellig is.

Na een stevig ontbijt gingen we snel aan de slag. Helaas konden we niet naar Oradea gaan vanwege de positieve testen… hopelijk kunnen we morgen nog wel de voedselpakketten zelf gaan langsbrengen.

Er werden trouwens na het ontbijt deze ochtend lessen gegeven. Tractor/Trekker rijlessen door Natalie aan zeer enthousiaste meiden. Jaja… Romy, Nicole, Miriam en Marije waren deze stoere meiden.

Naast de rijlessen leerde Natalie ze ook hoe ze een paal in een gat cement moesten plaatsen met de meest atletische en bijzondere houdingen. Uiteindelijk staan alle palen recht in het cement.

Miriam, hoofd cementmixen, heeft tijdens het maken van het cement een aantal romantische Engels-Roemeense gedichten ten gehore gekregen van 2 vrijwilligers die ons hielpen met de sleuf graven. Echter hadden deze heren net zo weinig succes als de kikker de avond ervoor.

Er is ook weer een groot deel van het hek afgemaakt waaronder een aantal poortjes. Dit in de hete Roemeense zon van 32 graden is toch wel een prestatie. Ook is de sleuf verder gegraven en zijn de 1e 2 huisjes zo goed als klaar.

Marije en Ronald hebben de groep verrast met overheerlijke ham-kaas tosti’s als lunch. Daarna was het tijd voor sommige mensen om een siësta in te lassen. Sommige bikkels gingen echter gewoon door met zwoegen.

Een ander deel van de groep ging langs het kleine winkeltje in de straat om ijsjes te halen. De winkelier heeft inmiddels z’n winkel speciaal helemaal voor ons afgevuld met allerlei soorten ijsjes, want hij draait nu waarschijnlijk een maandomzet aan ijsjes!

Als avondeten hadden we toch maar weer mooi geluk. Want Maria, de moeder van Nelu, heeft voor ons overheerlijke rijst met kip gekookt. Ook een grote pan met komkommers en tomaten maakten het feestmaal compleet.

Oh, en als toetje? Danoontjeeeee powerrrrrrr!!!!

Of perziken voor de liefhebbers!

Toen allemaal snel de voorbereidingen in want vanavond hadden we de bonte avond van de werkvakantie!!

Tijdens de bonte avond hebben we het Ichtus Book of Records voorbij zien komen met allemaal weetjes en getallen over de werkvakantie gemaakt door Desiree en Natalie.

Een mooi persoonlijk lied namens de reisleiders. Harm-Jan, Marije en Marieke.

Een prachtig toneelstuk is opgevoerd waar de prins (Perrin) en de prinses (Romy) nog lang en gelukkig leefden. Alle personen en attributen in het toneelstuk werden gespeeld door Ichtusleden. Dit is bedacht door Jorn, Miriam en Esther.

Daarna volgde een groot klompenmysterie. Allemaal in een kring zitten met de ogen dicht waarna telkens een klomp (schoen of slipper) werd weggehaald. Aan degene die overbleven de taak uit te zoeken wie de dief was. Bedacht door Perrin en Benjamin.

Femke en Ronald hebben voor iedereen een persoonlijke bemoedigende Bijbeltekst gegeven.

Ook een onderdeel van het tv spel Alles mag op vrijdag werd gespeeld. Alle 3 de leden moesten een koptelefoon met hele harde muziek op en dan een woord naar elkaar schreeuwen. Maar was het nou Klok of kok of eekhoorn? Na 6 keer kok geroepen te hebben had Anne-Jin het nog steeds niet geraden. Dit spel werd bedacht door Sijmen en David.

Er werden ook door het kinderkampteam (Romy, Nicole en Anne-Jin) persoonlijke liedjes voor iedereen uitgezocht. De rest moest raden over wie dat ging. Bijvoorbeeld: Ik lust alles, die was voor Sijmen. Omdat Sijmen veel crackers met leverpastei eet. Of die van hakken voor Marije. Omdat zij heel hard heeft staan hakken tijdens het klussen, maar dit liedje had beter Assepoester kunnen zijn want ook Marije is haar muiltje verloren aan de mysterieuze schoenendief.

Quotes:

– Your girls are as though as Romanian guys – Nelu

– (Er klinkt een gil uit de richting van de bewoonde wereld) Marieke: ‘Wordt daar iemand vermoord?’ Marije: ‘Dat maakt me niet uit, zo lang die gil maar niet van ons kampterrein vandaan komt’.

– Marieke op de één-a-laatste dag van deze werkvakantie: ‘Ik heb wel het idee dat Nelu een beetje adhd heeft’ (in het kader van understatement)

Anne-Jin & Ronald

Corona update:

Vanwege een superlange en leuke bonte avond was er helaas geen tijd meer om de blog te uploaden. Voordeel daarvan is dat we nu de laatste stand van zaken wat betreft corona kunnen geven. Er zijn vanmorgen géén nieuwe positieve testen bij, hoera! Dat betekent dat we deels per trein en deels per busje naar huis komen. De busgroep vertrekt vrijdagochtend en heeft een overnachting geboekt. Ze zijn met drie chauffeurs en rijden omstebeurt een stuk, zodat ook deze groep veilig thuiskomt (naar verwachting zaterdagmiddag). De overige werkgroepleden gaan per trein en komen volgens plan zaterdagochtend aan. (tip aan de ouders: Zorg alvast dat er coronatesten in huis zijn voor de zekerheid).