Blog 3 (22 juli): Een hoekje vol van hoop

Vandaag begon de dag droog! Wat minder droog was, was de spiksplinternieuwe auto van Nelu, omdat iemand was vergeten om het dakraam dicht te doen. Gelukkig stond er niet zoveel water in dat er een aquarium van gemaakt kon worden. Na een overheerlijk ontbijt was het tijd om te gaan klussen. We hebben het hok van de geiten geschuurd en geverfd, ook hebben mensen geitenmelk geproefd wat goed in de smaak viel.
Een aantal mensen ging de kippen in hun nieuwe kippenhok zetten. Dit was een hele klus. Sijmen heeft al zijn chickies gevangen en Femke GOOIDE ze in een te kleine ren. De chickies van Sijmen werden van een plofkipverblijf geupgraded naar een luxe kippenresort.
Team kinderkamp is bezig geweest met de voorbereidingen van de knutselwerkjes. Er moest gesprayed worden, dus dit deden ze uit de wind. Onder het dak… oftewel vogelpoep… maar ze hadden wel een mooi hoekje met ankers gemaakt.
Deze dag zijn er veel dingen afgemaakt. De extra douches met een glazen tussenwand, de samenkomstplaats is opgeruimd en het hout is netjes opgestapeld.
Na lunch is er een groep van 13 onderweg gegaan naar het paardrijden in het bos. Na wat nerveuze plasjes zaten ze dan eindelijk op het paard en zonder instructie waren ze vertrokken. Één deel met een Roemeense gids, die werd gevolgd door een ander paardenmeisje van de manage. Stapvoets hobbelde ze naar boven in het bos, wel werd er verteld dat er kans was om wolven en herten te spotten. En toen… Was er geritsel in de bosjes… een hert. Maar daar bleef het niet bij. De paarden schrokken zich een hertje (euhh hoedje). Maar wat blijkt, Rick had een hobbelpaard en lag er zo naast. Na 5 minuten stilte, was Rick weer vol zelfvertrouwen op zijn hobbelpaard gestapt.
Er werd niet alleen gestapt maar ook gedraafd, waarbij het paard van Rebecca bij elke stap een flinke scheet liet. De voorste 3 meiden hadden dikke sjans met de Roemeense instructeur, hij probeerde de naam van Manon goed uit te spreken. Dit ging als volgt: ‘Malon, Manoen, mamon, MANON!’ Na 2 uur lang gehobbeld te hebben kwamen ze weer ‘veilig’ aan bij de manage, daarna gingen ze met 13 mensen in 2 auto’s naar huis. Oftewel 2 mensen in de achterbak en 4 mensen op de achterbank.
Quadrijden stond ook op de planning. De mannen stapte de bus vol goede moed in. Maar een half uur later kwamen ze weer terug rijden. Ze hadden gereserveerd en hadden een bevestiging gekregen. Maar dit bleek een Roemeense bevestiging, oftewel ze konden niet quadrijden. Het was dubbelgeboekt. Dus de mannen kwamen met verdrietige gezichten terug, maarrrrr er was ook nog een groep die naar de berengrot gingen. Dus een deel van de mensen die quad zouden gaan rijden, gingen mee naar de berengrot. Zelfs Perrin ging zijn oude vriendjes weer opzoeken. Alles ging goed, de grot was mooi en ze gingen weer terug naar de auto. Perrin dacht er goed vanaf te zijn, maar toen ze bij de auto aankwamen schrok hij alsnog. Een nieuwe vriend gevonden, de ringslang.


Nelu had het leuke idee dat we zelf pizza gingen maken. Leuk idee, maar geen planning. Er was bijvoorbeeld geen bakpapier gehaald… Nelu ging ons uitleggen hoe we de pizza’s zo ’thin’ mogelijk konden maken, zodat het krokant was. Met de nadruk op ’thin’. Uiteindelijk waren de pizza’s mooi rond, maarrr nogsteeds TE DIK. Nelu bleef uitleggen hoe we het dunner konden maken, maar dit lukte niet. Nelu heeft zich er uiteindelijk maar bij neergelegd en gaf ons complimenten over de vorm van de pizza. Ook zijn er pizza calzones gemaakt, omdat de vorm niet goed was volgens Nelu.
Tijdens het eten van deze overheerlijke pizza’s, hebben we voor Nelu gezongen die 22 juli 2023, 43 jaar is geworden. Ook hebben we een typisch Nederlands cadeau aan hem gegeven. Met zoals Benjamin het zegt ‘stroepwaffels’.
’s Avonds hadden we fellowship en daarna werden er (onder begeleiding van Rick) nog liedjes gezongen in de woonkamer/keuken.

xoxo Rosalie en Anne-Jin (en een beetje van Femke)

Quotes:

‘Ik heb liever een paard dan een vrouw‘ – Rick (valt vervolgens van z’n paard af)

Hij moet dunner, omdat ie anders te dik wordt‘- Jetske