Blog 4 (23 juli): Kinderk(r)amp

Zondag vandaag! Bij het opstaan bleken er twee lichte gevallen van buikgriep te zijn. Na een stevig ontbijt waren de klachten gelukkig weer verminderd. Vooraf aan het ontbijt was er reflectie naar de Reco avond van zaterdag. Tegelijkertijd stonden we stil bij Filippenzen 4:4. Deze tekst is op het eerste huisje op het terrein vorig jaar geschilderd door Esther en Natalie: ”Verblijd U in de Heere, Ik zeg het opnieuw: verblijdt u!

Op deze zondagmorgen stonden we om 9 uur gereed om naar de kerkdienst van de pinkstergemeente Elim te gaan. Volgens Nelu was het een kwartier lopen. Door een klein ongelukje in het huis waren Ron en Rosalie iets later achter de groep aangelopen. De groep was uit zicht geraakt en Ron en Rosalie meldden zich bij de eerste kerk die openstond. Dit bleek een RK kerk te zijn. Na een korte biecht en een telefoontje sloten ze weer aan bij de groep, die ondertussen ruim een half uur aan de wandel waren. Een aantal heren in de groep die gisteren paard hadden gereden liep aanmerkelijk wijdbeens. Ook bij de dames bleek sprake van enig ongemak. De kerkdienst heeft op velen van ons indruk gemaakt, met name door de vorm en de intensiteit van de gebeden. Deze gebeden vonden tegelijkertijd met meerdere kerkgangers hardop plaats.

Matthijn (onze dominee i.o.) vertelde over onze missie in Roemenië, daarbij vertaald door Nelu.

De preek werd ook door Nelu voor ons vertaald. Jesaja 41 vers 18 stond centraal. Daarin spreekt God tot ons dat HIJ bronnen zal doen ontspringen. Zo mogen ook wij leven vanuit de Levende Bron Jezus en de ander opzoeken en over HEM vertellen. Als we vanuit deze bron leven dan kan het niet anders dat dit te zien en te merken is aan onze omgang met de ander. De dominee deed de groeten aan de gemeente in Leerdam, dus bij dezen!

Na de kerkdienst zijn we al napratend (als een soort Emmausgangers) over deze dienst terug naar huis gewandeld waar koffie, fris en cake was.

In de middag stond het bezoek aan het waterpark op het programma. Bij een temperatuur van 32 graden een prima bezigheid. Alle glijbanen zijn getest en op wat schaafwonden na kwam iedereen er gelukkig weer ongeschonden uit.

Bij het avondeten schoven de tolken aan die maandag meegaan naar het kinderkamp. We hebben kennis gemaakt en met elkaar het programma en de verwachtingen doorgenomen en alvast een aantal kinderliedjes geoefend. Ook is er iets heel bijzonders gebeurd, Rick heeft voor het eerst van z’n leven afgewassen!

Na de vele voorbereidingen is het verlangen groot om het kinderkamp te starten. Spannend is wel hoe dit werkelijk zal gaan. Ervaring van vorig jaar leert dat vanaf het begin er verrassingen zullen zijn en het veel van de Ichtusleden zal vragen. Gebed is gewenst!

Belangrijk: Vorig jaar was er niet echt internet op de kinderkamplocatie. We gaan deze keer naar een andere plek, maar het is mogelijk dat er weer geen internet is. We proberen dan op de een of andere wijze de blog weer online te krijgen, maar dat kan dus wat later worden.

Quote-tijd!

‘Ik heb deze onderbroek gestolen van m’n baas.’ – Sijmen

Ik mis wel een lekker stukje schnitzel van Marjolijn.’ – Jetske

Groeten van Nicole en Ron